Wednesday, January 2, 2013

TUMBUH SAWANG A.K.A SAGHE LABO

Salam.. Wow..setahun x update blog.Apa nak jadi ntah ngan blog nih. Anyway, saya agak kurang hormon untuk berbelog belog nih sejak melahirkan anak ke 2 which is Aqeel Zayyad. Kalo dalam bahasa saintifik mungkin menopous blogger kot..hahaha.So, hari ni agak free and easy di opis sebab xde class, so saya tenyeh keyboard atas meja then melalut ape patut. Tringat aktiviti berjalan annually yang dah jadi habit tahunan kami sekeluarga dan jugak bff aiza n k.shahrul.X sabo nak gi Sydney bulan 3 nanti. Setakat ni berjaya accomplised beberapa trip yang pakai 'buku merah' seperti berikut:. 2012 : Jakarta Bandung Vietnam 2011 : Beijing 2010 : Jakarta 2009 : Thailand So..kite ketemu lagi ya.Daa..

Saturday, August 13, 2011

Raya 2011 collection..

Assalamualaikum ya sahabat2..dah lama benor kite x update blog nih..almaklum,dari stat pregnant si Aqeel Zayyad ni..lgsung xleh menjahit. Ni baby dah nak masuk 3 bulan,so ibu dia baru bole amik tempahan serba sikit. Design kek lapis sarawak ni mmg evergreen..smpai skang ada gak peminat dia. Raya thn ni smpat jahit sket je la..almaklum..si kecik ni kurang mengizinkan sgt ibu dia nak bermanik manik nih. Yg hantar jahit pun regular customer kat office je. Selamat berblink blink la u alls..Ok..Selamat berpuasa n Salam Aidilfitri..



























Monday, November 8, 2010

Keje2 beading terpaksa ditangguh utk sementara waktu

Alhamdulillah..dah setel raya puasa,ada 'rezeki' baru menjelma. So, doktor x bagi wat keje yang berat2 dan perlu rehat yang secukupnya. Means, saya kene berehat utk beberapa bulan sebelum semuanya kembali stabil. Kalau doktor dah kata 'Threatened miscarriage'..nak tak nak..keje2 beading pun terpaksa ditangguh utk beberapa bulan pun x tau la. Mintak2 leh siapkan baju syahidah ngan k.armah yang dah lama antar tu secepat mungkin. Keje kat ofis pun wat slow2 je..second pregnancy ni x sama ngan 1st time dulu. masa pregnantkan si amani..lasak yang amat.alhamdulillah xde apa2.yang second ni kene la bermanja2 sket..keje umah lgsung xleh wat..apatah lagi masak. Sib baik ada ibu tercinta yang datang tlg jaga diriku yang lemah ini.

Sori yang teramat kepada mereka yang berminat nak tgk latest collection saya masa raya ari tu yg x diupload smpai skang. Bukannnye ape, mood tu dah lari mana hala dah. Tgk la..kalo mood tu dtg saya upload. InsyaAllah..dengan izin ngan kuruniNya..kalo semuanya ok,jari jemari saya kembali beraksi.See u soon..

Friday, September 3, 2010

Salam Aidilfitri



Alhamdulillah target nak setelkan semua tempahan customer utk raya thn ni dah setel..esok balik kampung..sambung jahit manik kat baju sendiri je la..insyaAllah lepas raya ni tempahan dibuka semula. Tq to all my regular customer coz x putus2 hantar baju nak dimanikkan. After raya jugakla baru ada masa sket nak upload collection hari raya thn ni..tunggu..!!!Di kesempatan ini saya nak ucapkan Salam Aidilfitri dan maaf zahir batin kepada semua yang mengenali. Kalau yg baru2 nak kenal pun sama la jugak..See ya..

Monday, August 2, 2010

Waverly Lotus

Kebabooommm...akhirnye leh upload hasil kerja utk bln lepas borong skali harung.Today, xde kerja2 merepek lain yang nak kene buat.Time to chill out. Design Kek Lapis Sarawak ngan Bond ni mmg ramai la suke sampai nak explore design baru pun x smpat. So, dalam tangan ada la dekat 7 pasang nak disetelkan untuk tempahan raya yang mostly request Kek lapis Sarawak. Credit to my sister la coz give me the inspiration for this design. This time sempat explore design sisik ikan untuk jubah Kak Atijah and i name it as 'Waverly Lotus'.Pastu ada la 'Wee Wee Bond' for Marlya.To all my waiting list for hari raya, sabau ye puan2..anda akan dilayan mengikut giliran..hehehe..macam tunggu giliran ape je kan?hahahaa...Hope u guys love this design. Sape2 berminat nak tiru dialu-alukan..as long as u used it in a right way. ..