Monday, November 8, 2010

Keje2 beading terpaksa ditangguh utk sementara waktu

Alhamdulillah..dah setel raya puasa,ada 'rezeki' baru menjelma. So, doktor x bagi wat keje yang berat2 dan perlu rehat yang secukupnya. Means, saya kene berehat utk beberapa bulan sebelum semuanya kembali stabil. Kalau doktor dah kata 'Threatened miscarriage'..nak tak nak..keje2 beading pun terpaksa ditangguh utk beberapa bulan pun x tau la. Mintak2 leh siapkan baju syahidah ngan k.armah yang dah lama antar tu secepat mungkin. Keje kat ofis pun wat slow2 je..second pregnancy ni x sama ngan 1st time dulu. masa pregnantkan si amani..lasak yang amat.alhamdulillah xde apa2.yang second ni kene la bermanja2 sket..keje umah lgsung xleh wat..apatah lagi masak. Sib baik ada ibu tercinta yang datang tlg jaga diriku yang lemah ini.

Sori yang teramat kepada mereka yang berminat nak tgk latest collection saya masa raya ari tu yg x diupload smpai skang. Bukannnye ape, mood tu dah lari mana hala dah. Tgk la..kalo mood tu dtg saya upload. InsyaAllah..dengan izin ngan kuruniNya..kalo semuanya ok,jari jemari saya kembali beraksi.See u soon..

Friday, September 3, 2010

Salam Aidilfitri



Alhamdulillah target nak setelkan semua tempahan customer utk raya thn ni dah setel..esok balik kampung..sambung jahit manik kat baju sendiri je la..insyaAllah lepas raya ni tempahan dibuka semula. Tq to all my regular customer coz x putus2 hantar baju nak dimanikkan. After raya jugakla baru ada masa sket nak upload collection hari raya thn ni..tunggu..!!!Di kesempatan ini saya nak ucapkan Salam Aidilfitri dan maaf zahir batin kepada semua yang mengenali. Kalau yg baru2 nak kenal pun sama la jugak..See ya..

Monday, August 2, 2010

Waverly Lotus

Kebabooommm...akhirnye leh upload hasil kerja utk bln lepas borong skali harung.Today, xde kerja2 merepek lain yang nak kene buat.Time to chill out. Design Kek Lapis Sarawak ngan Bond ni mmg ramai la suke sampai nak explore design baru pun x smpat. So, dalam tangan ada la dekat 7 pasang nak disetelkan untuk tempahan raya yang mostly request Kek lapis Sarawak. Credit to my sister la coz give me the inspiration for this design. This time sempat explore design sisik ikan untuk jubah Kak Atijah and i name it as 'Waverly Lotus'.Pastu ada la 'Wee Wee Bond' for Marlya.To all my waiting list for hari raya, sabau ye puan2..anda akan dilayan mengikut giliran..hehehe..macam tunggu giliran ape je kan?hahahaa...Hope u guys love this design. Sape2 berminat nak tiru dialu-alukan..as long as u used it in a right way. ..



















Friday, July 23, 2010

Booking for Aidilfitri is officially closed...

Diam tak diam dah brape minggu lagi nak pose then raya. Kalo dihitung bilangan hujung minggu yang tinggal starting ari ni hanyalah 7 minggu je..baju yang ada kat umah dah melambak2 nak dibeadskan..aku dah cuak..sempat tak siap???insyaAllah..akan ku teruskan perjuangan ini demi sesuap nasi untuk keluargaku..ceewwaaahhh...kata2 macam nak g perang pun ade..mudah-mudahan diberikan kesihatan yang sebaik-baiknya untuk aku setelkan misi 'manik' nih. Buat teman2 yang merayu untuk hantar jahit manik nih,sori sesangat sangat..saya tak mampu nak terima lagi tempahan untuk raya. Almaklumla,weekend is my precious time..time tu la nak setel kemas umah,lipat baju,masak,layan anak ngan hubby,dan x ketinggalan ...shopping..then,kene smbg keje jahit manik tu. So,alkisahnya..nak upload hasil keje terkini skang mmg x smpat sebab keje kat ofis pun melambak-lambak sampai x tahu nak wat yg mana satu dulu. Tapi,yg penting skali..masuk kelas..ajar la bebudak sekalian. Itulah tugas hakiki. Yang melambak-lambak tu sume keje2 sampingan merapek kat poli ni..tensen pun ade gak..tapi sape la saye..nak tak nak kene la guna motto SYMP..

Wednesday, June 2, 2010

Sunshine in the rain

Salam..at last manage to update my latest masterpieces. Ni sume dah disimpan berkurun2 dalam kamera kecilku.Hmm..bile la digital camera nak bertukar jadi digital slr laks..Hopefully next year boleh la sambar satu..at least Nikon D90..boleh amek shot lagi best utk hasil2 kerja tangan ku ini. Memandangkan raya pun dah x lama, skang ni tgh kumpul baju sape2 yang nak tempah.ada lagi 2 or 3 kekosongan. Then kalo rasa dah x smpat tempahan ditutup. Kalo nak pun kene la amik lepas raya. Maklumlah..skang mmg bz sgt.. tambah2 dapat keje baru utk sem depan..huhuhu..sedehh..



























Wednesday, April 21, 2010

Lamanya x update

Salam..mmg diriku di kala ini agak busy bebenau smpai nak melayan keje2 beading nih.nak upload ape2 pun x smpat. Hopefully dalam 2,3 minggu lagi dapat upload secara pukal all my artworks. Last week baru lepas balik bercuti2 malaysia kat Sabah, before that pulak kene bwk student g trip ke utara(Perak,Penang & Kedah)..balik keje je,dateline melambak. nak dapat momentum utk berbeading cukup slow..doaku moga2 mode busy ni cepat2 la bertukar ke santai sket after this.

Monday, March 1, 2010

My weekend job

At last..masuk awal bulan baru boleh update blog.Memang agak busy gak la jadi lecturer politeknik nih. Nak kejar p&p lagi,keje2 sampingan lagi..sume nak due date..so,ari ni kelas pagi takde..sempat la godek2 blog ni sket2. Thanks to all my guest yang sudi melawat blog yang tak seberapa nya nih. Kalau ada ape2 cadangan utk penambahbaikan amat2 dialu-alukan. Buat pelanggan2 tetapku di poli merlimau..mahupun mana2 poli kat seluruh malaysia nih (termasuk marlya kat poli pd and kak miza kat poli jb)hehehehe..terima kasih kerana sokongan anda menjana pendapatanku dan juga merangsang jari jemariku so that lebeh 'fasih' memegang jarum dan menyulam manik2 nih..memang la sungguh 'passionate' sekali.So, this time i borong upload pic manik yang dah cukup sebulan dok dalam camera jek ke dalam blog. So, till next post..happy viewing!!!!